Beveiligde e-mail – E-mails digitaal ondertekenen en coderen


 

Plaatje-email-beveiliging02

Almeer PC Comodo-certificaten gebruiken S/MIME-technologie zodat gebruikers e-mails digitaal kunnen ondertekenen en coderen. Een e-mail digitaal ondertekenen bevestigt het auteurschap en voorkomt niet-toegestane wijzigingen, verzekert de ontvanger dat de e-mail van u afkomstig is en niet van een bedrieger, en voorkomt dat de inhoud van de e-mail in de tussentijd wordt gewijzigd. Een e-mail coderen beschermt de privacy van het bericht en voorkomt dat gevoelige gegevens in de verkeerde handen terechtkomen. Beveiligde e-mail wordt mogelijk gemaakt met Comodo Enterprise oplossingen voor digitale certificaten.

Wij leveren twee type certificaten,

Individu certificaat, Dit certificaat identificeert een persoon binnen een organisatie. Met een persoonlijke e-mail handtekening onderteken je e-mail of documenten met een persoonlijk e-mailadres.

Organisatie certificaat, Met dit certificaat wordt ondertekend namens een organisatie of afdeling binnen uw organisatie.

Waarom een Client certificaat?

  • Na ondertekening kan niemand het bestand ongemerkt wijzigen.
  • De ontvanger weet zeker wie het bestand heeft verstuurd.
  • Eenvoudig te gebruiken in de meeste e-mail pakketten en (Open)Office.
  • Het digitaal ondertekenen en versleutelen van e-mails voorkomt het onderscheppen, lezen en wijzigen van je e-mails door derden. Het geeft de ontvanger de garantie dat het bericht ongewijzigd en van jou afkomstig is.
  • Als de ontvanger ook een certificaat heeft kun je versleutelde e-mail verzenden waardoor deze alleen voor de ontvanger te lezen is.
  • Met een e-mail certificaat kun je naast e-mail ook documenten ondertekenen. Het stukje code dat de handtekening toevoegt aan een document garandeert de identiteit van de afzender en de betrouwbaarheid van de inhoud. Na ondertekening geven onbevoegde wijzigingen een waarschuwing.
  • Met dit certificaat kun je gemakkelijk een handtekening toevoegen aan een Microsoft Office document zoals Word, Excel of Powerpoint.
  • Dit certificaat is ook geschikt voor authenticatie toepassingen binnen een applicatie, server of netwerk. Hiermee kun je bijvoorbeeld jezelf op veilige wijze identificeren bij een online dienst.
  • Een ondertekende en versleutelde e-mail herken je aan de weergave van een slotje en een rozet in de e-mail.

Wil je ook een digitale handtekening. Mail of bel ons even en wij regelen het hele traject. Prijzen vanaf 1,00 per mail account per maand.

plaatje-digitaal-ondertekend